Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ezerarcú gyógyító a noni
  2024-02-23 18:49:23, péntek
 
 



Kevesen ismerik jótékony hatásait, pedig évezredek óta használják gyógyításra. Szerencsére ma már nem kell Hawaiira utazni egy kis Noniért.

A Noni, ez a furcsa nevű, kicsi, zöldes-sárga gyümölcs felbecsülhetetlen értékű növény. Különösen a Csendes-óceáni szigetvilágban tartják nagy becsben - hihetetlen mennyiségű, az ananásznál 800-szor több proxeronint tartalmaz. Leve egészséget elősegítő táplálék-kiegészítőként lassan az emberek napi étrendjének részévé válik, és már messzire se kell mennünk azért, hogy fogyaszthassuk.

A polinéz törzsi gyógyítók már kétezer évvel ezelőtt felfedezték a noni gyümölcs jótékony hatásait. Hawaii-on a hagyományos és a mai orvoslás is nagy sikerrel alkalmazza. Latin neve Morinda Citrifolia, és főként a Csendes-óceán szigetein őshonos, valamint Ausztráliában és Ázsiában. Hawaii-ra a polinézek által került. Négyszögletes, örökzöld bokron terem, sötétzöldek, vastagok a levelei. Már érésben levő és sárgább termése nem túl kellemes illatú.

A törzsi gyógyítók évezredek óta alkalmazták a nonit a legkülönfélébb panaszok enyhítésére és betegségek gyógyítására, a kutatók kíváncsiságát igen régóta felkeltette ez a gyümölcs - használták lázcsillapításra, szorulásra, rovarcsípésre és állati harapás ellen, gyulladások, hasmenés kúrálására.

Alapos vizsgálatnak azonban csak a kilencvenes években vetette alá kutatók a nonit. Az eredményekben nem volt különbség: nem tévedtek a természeti népek, amikor ezt a mutatós gyümölcsöt hívták segítségül a bajaik ellen. Az érettet és az éretlent is bevetették gyógyításra.

Így például csonttörések, mély sebek esetén az éretlen nonit sóval keverve kötözték a sérülésre, az érettet viszont horzsolások, fekélyek kezelésére, köszvényre alkalmazták tapasz formájában. Gyomorfekély, ízületi gyulladás, magas- vagy alacsony vérnyomás, sőt szívproblémák esetén is éltek a nonival, leveleivel pedig a lázat csillapították. Kisütve az asztma és vérhas ellen vetették be. Kiderült, hogy fájdalomcsillapítóként is kiváló, erőssége a morfium 70 százalékát is eléri.

Mi a noni titka?
Nem véletlen, hogy a nonit ennyiféle probléma kezelésére használni tudják. A gyümölcs nagyon sok, a köztudottan jótékony hatású ananásznál 800-szor több proxeronint tartalmaz és ugyancsak sok van belőle elővegyületéből, a xeroninból is. Utóbbi elengedhetetlen a sejtjeink helyes működéséhez. Gyógyítja a sérült sejteket, molekuláris szinten hat. Sejtszinten rengeteg gondot elháríthatunk, ha szervezetünkben elég xeronin található.

Ennek köszönhetően gyógyulnak az égési sebek: a xeronin aktivizálja azt a fehérje emésztő enzimet, mely gyorsan eltávolítja az elhalt sejteket az égett részekről. Kortizolt tartalmaz, mely gyulladásgátló és méregtelenítő hatású. Jótékonyan befolyásolja a szív- és keringési rendszert. Szabályozza a bélműködést.

Nemcsak a magas vagy alacsony vérnyomás, de cukorbetegség esetén is hasznos gyógyszer. Ami a vérnyomást illeti: a Noni a szervezetben a nitrogén-oxid termelését serkenti, ezáltal lazítja az ütőereket, és normalizálja a vérnyomást. Nitrogén-oxid segítségével lép fel egyébként az immunrendszer a vírusok és baktériumok ellen - nem kell tehát mondani, hogy a noni kiválóan védi azt. Számos összetevője serkenti hatékonyan az immunrendszerünket. A gyümölcs koleszterinszint-csökkentő is.

Nonit a jókedvért!
A noni segítségével a hangulatunkat is feldobhatjuk. Aktiválja az agyban elhelyezkedő tobozmirigy működését, ebben a mirigyben szerotonin és melatonin termelődik - szerepet kap a hangulat, az alvás, a testhőmérséklet szabályozásában.

A noni serkenti az endorfin, vagyis a boldogsághormon termelődését. Erőteljes a stressz-oldó hatása. A nehezen alvóknak jót tesz, szabályozza az alvás ciklust és nőknél a havi vérzést is. Ha valaki káros szenvedélyéről szeretne leszokni, a noni-készítmények segíthetnek, mérsékelik ugyanis az elvonási tüneteket és tisztítják a szervezetet. Segít a depresszión is!

És ez még nem minden, hiszen a noni jótékony hatásainak kutatása még mindig folyik. Annyi bizonyos, hogy a rák elleni harcban is hatékony fegyver lehet. Olyan vegyület is megtalálható benne, mely növeli a fehér vérsejtek pusztító képességét. A daganatos sejtekre tett hatása miatt tanulmányozzák a damnacanthal nevű összetevőt. Az eddigi tapasztalatok szerint javulást eredményez rákos megbetegedések esetén.

No és milyen fogyasztva?
Nos, bár számos jó tulajdonsága van, a noniba belekóstolóknak általában ugyanaz a reakciója: a gyümölcs nem jóízű, sőt, kifejezetten rossz! Többnyire egyéb gyümölcsök kivonatához hozzáadva, lé formájában kapható. A noniból készült italokat egészségmegőrző céllal naponta érdemes fogyasztani, reggel, éhgyomorra egy evőkanállal.

Egészségügyi probléma esetén napi háromszor három evőkanálnyi fogyasztása is megengedett. Gyógyszerek mellé is lehet inni, nincs mellékhatása. Érdemes kipróbálni, a legtöbb ember ugyanis jobban érzi magát és sokkal energikusabb a noni fogyasztása után.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: lázcsillapításra, koleszterinszint, szervezetünkben, testhőmérséklet, boldogsághormon, egészségmegőrző, belekóstolóknak, szabályozásában, elengedhetetlen, elővegyületéből, csillapították, kiegészítőként, gyulladásgátló, fogyaszthassuk, tanulmányozzák, megbetegedések, szenvedélyéről, szigetvilágban, legkülönfélébb, ausztráliában, cukorbetegség, négyszögletes, eredményekben, elháríthatunk, kíváncsiságát, tapasztalatok, méregtelenítő, rovarcsípésre, hangulatunkat, szívproblémák, immunrendszer, tulajdonsága, befolyásolja, segítségével, gyomorfekély, feldobhatjuk, furcsa nevű, ananásznál 800-szor, emberek napi, polinéz törzsi, noni gyümölcs, polinézek által, törzsi gyógyítók, legkülönfélébb panaszok, kutatók kíváncsiságát, gyümölcs –, kilencvenes években, természeti népek, mutatós gyümölcsöt, bajaik ellen, éretlen nonit, érettet viszont, Morinda Citrifolia,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Régi emberek, akikre máig büsz...  Soha ne kedvezz...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Esti kép  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A televizió nem a kultúrát kép...  Németh László tollából  Kaffka_Margit  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nem számIt  Fehér virág  Png kislány  Segítsük barátainkat, hogy meg...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mai harmónia kártyám  A másik dolog,  Kellemes délutánt kívánok  Paul David Tripp Április 19  Idő  Facebookon kaptam  Alázat  Reggel van  Próbálj meg ...  Sokan azt tartják  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Paul David Tripp Április 20  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Lóhere  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Irgalom és ítélet  Minden harmadik...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Bounty krémes  Akarat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  Jó éjszakát  Németh László tollából  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Reménység és erő Krisztustól e...  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nem tudhatod  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
furcsa nevű, ananásznál 800-szor, emberek napi, polinéz törzsi, noni gyümölcs, polinézek által, törzsi gyógyítók, legkülönfélébb panaszok, kutatók kíváncsiságát, gyümölcs &#8211, kilencvenes években, természeti népek, mutatós gyümölcsöt, bajaik ellen, éretlen nonit, érettet viszont, lázat csillapították, noni titka, nonit ennyiféle, gyümölcs nagyon, köztudottan jótékony, sejtjeink helyes, sérült sejteket, égési sebek, xeronin aktivizálja, fehérje emésztő, elhalt sejteket, égett részekről, magas vagy, vérnyomást illeti, nitrogén-oxid termelését, noni kiválóan, noni segítségével, agyban elhelyezkedő, mirigyben szerotonin, testhőmérséklet szabályozásában, noni serkenti, boldogsághormon termelődését, stressz-oldó hatása, nehezen alvóknak, alvás ciklust, havi vérzést, noni-készítmények segíthetnek, elvonási tüneteket, noni jótékony, fehér vérsejtek, daganatos sejtekre, damnacanthal nevű, eddigi tapasztalatok, noniba belekóstolóknak, noniból készült, legtöbb ember, noni fogyasztása, lázcsillapításra, koleszterinszint, szervezetünkben, testhőmérséklet, boldogsághormon, egészségmegőrző, belekóstolóknak, szabályozásában, elengedhetetlen, elővegyületéből, csillapították, kiegészítőként, gyulladásgátló, fogyaszthassuk, tanulmányozzák, megbetegedések, szenvedélyéről, szigetvilágban, legkülönfélébb, ausztráliában, cukorbetegség, négyszögletes, eredményekben, elháríthatunk, kíváncsiságát, tapasztalatok, méregtelenítő, rovarcsípésre, hangulatunkat, szívproblémák, immunrendszer, tulajdonsága, befolyásolja, segítségével, gyomorfekély, feldobhatjuk, gyógyítására, egészségügyi, csonttörések, energikusabb, damnacanthal, vizsgálatnak, köszönhetően, készítmények, elhelyezkedő, megtalálható, szervezetben, termelődését, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.